Kurultayı erteleme girişimi iktidarın yazdığı bir tiyatro

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 27 Nisan’da yapılacak seçimli olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıklamasından sonra, genel başkanlık için yarış başladı.  Adaylardan Ankara Milletvekili Koray Aydın bazı il başkanlarının ve milletvekillerinin kongrenin ertelenmesi için yaptığı girişimleri değerlendirdi.

ERTELEME, PARTİMİZE BÜYÜK ZARAR VERİR

Bu girişimlere şiddetle karşı olduğunu belirten Koray Aydın, şunları söyledi: Genel başkanımız olağanüstü kurultay kararını açıkladı. Şimdi bazı milletvekilleri ve il başkanları organize edilerek kurultayı erteletme girişimleri var. MHP Genel Başkanı da bu yönde talebini açıkça belirtti. Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi senaryosuyla iktidarın yazdığı tanıdık bir tiyatro, sahneye konulmak istenmektedir. Olağanüstü kurultay yerine olağan kurultay sürecini başlatma yönündeki söylemler, süreci sulandırmaya yöneliktir. Olağanüstü kurultayın iptal edilmesi, İYİ Parti’nin siyaset ve toplum nazarındaki güvenilirliğini ve ciddiyetini sarsacaktır.

Kongre çalışmalarını bayramda da İstanbul’da sürdüren Genel Başkan Adayı Koray Aydın, açıklamasını şöyle sürdürdü: Şu anda 3 adayız. Üçümüz ailece görüşen arkadaşlarız. Aramızda konuştuk kim genel başkan seçilirse diğerleri de onun yanında olacak. Şu anda iller benim etrafımda toplandı. Ben onlara hayatımı adadım, onlarla düştüm, onlarla kalktım. Bir de ben bu işin psikolojik tarafını iyi bilen bir insanım.


İYİ Parti’nin kuruluşunda yer alan Koray Aydın Genel Başkan Meral Akşener’in sırdaşı oldu.

DAHA AZ MHP KÖKENLİ OLACAK

İYİ Parti’nin merkez parti olması için profesyonelce çalışma başlattıklarını kaydeden Aydın, şöyle konuştu: Siyasette öne çıkabilecek isimler üzerinde çalışıyoruz. Partiyi merkeze oturtmak için bir ekip oluşturuyoruz. Bunlar genel olarak kökenden MHP’li değil başka yerden gelen arkadaşlarımız. Çalışmayı onlar yürütecek ben sevk ve idare üzerine bir düzen kuruyorum.

‘MHP’YE TESLİM EDECEK’ İDDİASI

Koray Aydın’ın İYİ Parti Genel Başkanı seçilmesi halinde, partinin anahtarını MHP’ye teslim edeceği iddiası da dillendiriliyor. Aydın, bu iddiayı şöyle yanıtladı:  Hayret edici bir değerlendirme tarzı. Ben partinin içerisinde her taraftan insanı toplayan kişiyim. Ben il yönetimlerini oluştururken herkese rakam veriyorum; ‘Şu kadar ANAP’lı şu kadar MHP’li, şu kadar CHP’li adam alacaksınız’ diye. Onu planlayan, hayata sunan benim. Ben partinin izlediği yola da karşı çıktım ancak basına konuşmadım. Benim duruşum belli.

Aydın Milletvekili Karakaş açıkladı:


26 milletvekili randevu istedi Akşener vermedi

KURULTAY sürecini SÖZCÜ’ye değerlendiren bir diğer isim de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin uzun yıllar özel kalem müdürlüğünü yapan İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş oldu. Karakaş, Akşener’in çekilme kararını açıklamasından sonra parti içinde yaşananları özetle şöyle anlattı: “Devlet Bey’in eski özel kalem müdürü olarak milletvekilleriyle görüşmeler yapıp kongreyi iptal ettirmek istediğim iddiası gerçekle ilgisi olmayan saçma sapan iddiadır. MHP ve Devlet Beyle hiçbir irtibatım, diyalog, gönül bağım yok. Akşener’e bağlı, sadakatli bir insanım. Şu an için de ben bu kongre sürecinde taraf olmayı doğru bulmuyorum.”

PARTİYE AKŞENER İÇİN GELDİM

“Ben bu partiye Akşener için geldim. Genel Başkanımız bir kurultay kararı verdi ve aday olmayacağını söyledi. Bu kısa sürede yapılacak kurultaydan sağlıklı sonuç alınmaz, bu durumun parti içinde sıkıntılara,  bölünmelere yol açacağını düşündüm. Bu nedenle kongrenin gelecek yıla bırakılmasını önerdim ve bunun için çaba gösterdim.”

RANDEVU ALAMADIK

“Desteklediğim, ya da destekleyeceğimi söylediğim bir aday yok. 26 milletvekiliyle görüştüm ve geçen çarşamba günü sürenin azlığını da dikkate alıp perşembe günü için Meral Hanım’dan randevu istedik. Birlikte genel başkana gidip kurultayın gelecek yıl yapılmasının daha doğru olacağını, bu sürede aday olmak isteyenlerin daha rahat çalışma yapacağını söyleyecektik. Ancak bu randevu gerçekleşmeyince çoğumuz Ankara’dan ayrıldık.”